Jaspers King William's Test 2021

De kersttijd staat voor de deur: een tijd om even lekker te ontspannen. Een tijd ook van verstilling, waarbij na de jaarlijkse hectiek alle beelden op je netvlies even tot rust kunnen komen. En waar je na de kerstmaaltijd bij de kerstboom samen lekker kunt genieten van een film of een leuk kerstplaatje.

Volgens een klassieke traditie bieden we je ook weer een nieuwe editie van de JKWT aan. Na een jaar formeren hebben we weer een ploeg van 15 rubrieken rond. Tijd voor mentale topsport, maar – zo leert de ervaring – goed te doen voor topfitte puzzelaars zoals jullie. Om de door ons opgeworpen cryptische barricades te slechten, helpt het als je in de eerste plaats beslagen ten ijs komt. Je hoeft niet alle naslagwerken van a tot z te kennen, als je maar slim en gericht kunt zoeken in (vooral online) bronnen, en systematisch en doelgericht te werk gaat. Misschien is het soms nodig om diep te graven voor een antwoord of je in wat S-bochten te wringen om bepaalde beelden te plaatsen, maar wie het motto ‘moed en volharding’ kent, zal zeker beloond worden.

Net als andere jaren heb je weer drie weken. Dat lijkt een zee aan tijd, maar de klok tikt door. Dus laat niet deze zaak in het honderd lopen en zorg dat je tijdig je antwoorden op het droge hebt voor je nattigheid gaat voelen. Wie weet bereik je dit jaar wel het erepodium. Dan smaak je na het zuur van alle inspanningen het honingzoet van de overwinning en maak je jouw naam letterlijk onsterfelijk!

We vragen je om online geen antwoorden of overduidelijke hints te delen.

Je kunt je antwoorden, individueel of als groep, sturen naar dit mailadres: info@kingwilliamstest.nl. Vermeld bij je antwoorden ook je naam, adres en mailadres.

Uiterste inzenddatum: zondag 9 januari 2022 om 24.00 uur.
Stuur altijd in, ook als je niet alle antwoorden hebt gevonden. Alle inzendingen vanaf 35 goede antwoorden maken kans op een prijs.

De oplossing en de prijswinnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 29 januari 2022.

We wensen je veel puzzelplezier, veel YES!-momenten - en blijf vooral gezond!

De Makers

Het JKWT-jargon bij gevonden antwoorden:

– YES! - Een vindkick: dat is ‘m! Zeker weten!
– JIPPIE! - Wat ben ik toch slim dat ik deze vond!
– WOW! - Goh, dat wist ik nog niet!
– AH! - Wacht eens; deze weet ik; wat was het ook alweer?
– PFF! - Een daar-zakt-mijn-broek-van-af-moment. (De Makers proberen deze te vermijden.)

De prijzenpot voor deze JKWT ziet er als volgt uit:

Hoofdprijs: cadeaubon van 100 euro
1e prijs: cadeaubon van 50 euro
2e prijs: cadeaubon van 40 euro
3e prijs: cadeaubon van 25 euro

Extra prijzen (worden verloot onder alle inzenders met minstens 35 goede antwoorden):
Boekenprijs (2x)
Cadeaubonnen van 15 euro (5x)

De prijzenpot is mogelijk gemaakt dankzij donaties. De boeken zijn beschikbaar gesteld door Uitgeverij Vantilt.